Avema e a Concellería de Participación Cidadá organizan un curso sobre conservación de alimentos

 

Silleda, 5 de decembro de 2012. O Centro Cultural Vistalegre da Bandeira acolle os días 19, 20 e 21 deste mes un curso de conservación de alimentos, coa fabricación de doce de marmelo como protagonista. O ciclo está organizado pola Asociación de Veciños de Manduas (Avema) e o Concello de Silleda, a través da Concellaría de Cultura e Participación Cidadá. Para asistir é imprescindible anotarse e reservar praza. Ademais de conceptos teóricos tamén se incluirá experiencia práctica.  A primeira xornada, do día 19, será ás 20 horas, a segunda, o día 20 de decembro, ás 19.00 horas e xa o día 21 pola tarde visitarse a industria de conservación de alimentos Cooperativa Milhulloa, sita na localidade lucense de Palas de Reis.

Os interesados poden anotarse polas mañás na Casa da Cultura de Silleda (986 581028), ou polas tarde no Centro Cultural Vistalegre da Bandeira (986 585550).

O custe dependerá do número de inscricións (precísase un mínimo de 15 persoas), así será de 25 ou 30 euros, segundo se anoten máis ou menos persoas. Ademais do aproveitamento de produtos típicos da estación, o que se pretende con este ciclo é informar aos asistentes e á cidadanía das posibilidades de conservación dos alimentos naturais ecolóxicos que calquera ten na súa horta.